Wethouder geeft basisschool les over respect

12-11-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Hoe ga je om met een nieuw kind of vluchteling? En wat vind je van de verkiezingen in Amerika? Dit waren enkele vragen die de revue passeerden tijdens de gesprekken die Patricia Withagen had met de kinderen van De Parel. De basisschool deed mee aan de Week van Respect en daarom gaf de wethouder vrijdagochtend gastles over dit onderwerp aan de groepen 5, 6 en 7/8.

Tijdens de gastlessen ging de Zutphense wethouder Patricia Withagen in gesprek met de leerlingen over de betekenis van respect. Dit leverde gesprekken op over hoe de kinderen omgaan met verschillen, hoe je een nieuw kind welkom heet in de klas en wat je van vluchtelingen vindt. Ook ging het naar aanleiding van de Amerikaanse verkiezingen over discriminatie en uitsluiting van mensen omdat ze homoseksueel zijn.

Wethouder Withagen: “Het is mooi om te zien dat de kinderen op die leeftijd al zo bewust bezig zijn met respect. Ze waren erg betrokken. Op een respectvolle manier met elkaar omgaan is een continu thema op De Parel. Dat zie en merk je. De school verdient daarvoor een compliment.”

Week van Respect
Deze week, van 7 tot 13 november 2016, vindt de elfde editie van de Week van Respect plaats. Het initiatief wordt gedragen door docenten, leerkrachten, leerlingen, schoolleiders, vrijwilligers en gemeenten. Een initiatief waar ook vele politici, sporters, PABO-studenten en artiesten jaarlijks een bijdrage aan leveren met als doel om tolerantie en verdraagzaamheid op een positieve manier tastbaar te maken.Gerelateerd