Wethouder ontkent dominante rol bij debacel De Kas

22-11-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Wethouder Rene Sueters kan zich niet vinden in de kritiek over zijn rol rondom De Kas. In berichtgeving van De Stentor werd geschreven dat de wethouder het conflict tussen de huurder (Driekant Buiten) en onderhuurders van De Kas zou voeden.

“Er is veel gezegd en geschreven over mijn dominante rol. Maar ik kan mij daar niet in vinden.” zei Sueters maandagavond tegen het Forum in de gemeente. Hij was het wel eens over de onduidelijkheid die er was rondom de huurcontracten en servicekosten. Enkele onderhuurders hadden aangegeven dat zij van Driekant Buiten opeens een verdriedubbeling van de kosten voorgeschoteld kregen.

De overige partijen noemden het debacle “jammer” en “teleurstellend”. Zij openden een vragenvuur richting de wethouder waarin kritisch op zijn rol werd ingegaan.
Sueters heeft omwille van de tijd van de Forumvergadering aangegeven hier schriftelijk op terug te komen.

De wethouder wil nu eerst tijd krijgen om tot een oplossing te komen voor de toekomst van De Kas. Daarvoor worden meerdere scenario's onderzocht. De wethouder verwacht rond maart een definitief antwoord te hebben op die vraag.Gerelateerd