Wethouder Pierik trots én ambitieus

08-01-2019 Nieuws Redactie

BRUMMEN – Met een krachtig beeldmerk als handelsmerk maakt de gemeente Brummen vanaf dit nieuwe jaar werk van een slagvaardige en samenhangende uitvoering van alle taken op het gebied van participatie, sociale werkvoorziening en arbeidsmatige dagbesteding. “In 2018 hebben we belangrijke besluiten genomen en laten zien dat we ons als gemeente ècht verantwoordelijk voelen voor onze inwoners, ook voor hen die wat extra ondersteuning nodig hebben”, liet wethouder Pierik maandagmiddag 7 januari weten bij de officiële opening van WerkFit Brummen aan de Kollergang in Eerbeek. Zij prees hierbij de inzet van velen die ervoor hebben gezorgd dat de gemeente per 1 januari klaar is voor deze belangrijke taak.

Niet afhankelijk van uitkering

“WerkFit Brummen is een nieuwe en inspirerende plek waar mensen die tijdelijk niet bij een reguliere werkgever aan de slag kunnen (weer) werkfit worden gemaakt”, legt de wethouder uit. “Het doel is dat deze mensen, nadat zij weer werkfit zijn, bij reguliere werkgevers gaan werken en zo min mogelijk afhankelijk zijn van een uitkering.” Ook zijn er bij WerkFit Brummen beschutte werkplekken voor mensen met een Wsw-indicatie die (tijdelijk) niet bij reguliere werkgevers kunnen werken. “Het doet mij goed om te constateren dat de betrokken medewerkers erg tevreden zijn dat ze nu in hun eigen gemeente binnen WerkFit Brummen aan de slag kunnen.”

Afgestemde zorg

De gemeente wil dat meer inwoners met een uitkering op basis van de Participatiewet (deels) in eigen komen kunnen voorzien. “We streven ernaar dat minder dan 200 inwoners gebruik hoeven te maken van deze vang-netvoorziening. Dat zijn nu gemiddeld nog 350 inwoners. Jaarlijks komen er ongeveer 100 nieuwe uitkeringen bij. Met WerkFit Brummen doen we er alles aan om deze inwoners zo goed mogelijk te helpen talenten te benutten en daarmee (gedeeltelijk) zelf in hun inkomen te voorzien," aldus de wethouder. Een andere belangrijke reden voor WerkFit Brummen is dat de gemeente de zorg voor haar inwoners lokaal en dicht bij de inwoners organiseert. Dit volgens het principe van 1 gezin/1 plan/1 regisseur. Pierik hierover: "Mensen hoeven minder vaak hun verhaal opnieuw te vertellen en de persoon of gezin krijgt beter op elkaar afgestemde zorg vanuit ons Team voor Elkaar."

Ontwikkelen en benutten van talenten

Vanaf dit nieuwe jaar zorgt de gemeente dus zelf via WerkFit Brummen voor passend werk en begeleiding voor mensen met een Wsw-dienstverband. Maar ook mensen met een participatiewet-uitkering worden beter en op maat ondersteund bij het vinden van een nieuwe baan. Al in de eerste week van WerkFit Brummen werd de eerste succesvolle plaatsingen al gemeld. Twee personen mochten dagje meedraaien bij het Eerbeekse bedrijf Oculentis. Dat is van beide kanten zo goed bevallen, dat dit heeft geresulteerd in een contract voor 7 maanden. Met als gevolg dat deze personen ook volledig uitstromen uit de uitkering. Om dit succes te vieren trakteerde WerkFit-accountmanager Bas Willemsen het bedrijf op een grote slagroomtaart. Inmiddels is er door Oculentis alweer een nieuwe vacature uitgezet bij WerkFit Brummen.

Maak kennis met accountmanagers

Graag komt de gemeente in contact met andere bedrijven in de regio die inwoners uit de gemeente Brummen een kans op de arbeidsmarkt willen en kunnen bieden. De accountmanagers van WerkFit Brummen komen graag bij u langs voor een kennismakingsgesprek. Neem dus gerust contact met hen op. Het gaat om Bas Willemse (bereikbaar via tel. 06-82137126 en mailadres b.willemse@brummen.nl) en Judith Curré (tel. 06-82136977 en j.curre@brummen.nl). In februari wordt speciaal voor relaties en werkgevers nog een bijeenkomst georganiseerd om kennis te komen maken met WerkFit Brummen.