Wil jij (letterlijk) de kleur van de Zutphense skyline bepalen?

12-12-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Wil jij de skyline van Zutphen één dag verlichten in jouw favoriete kleur? Van 18 tot en met 22 december kan het in Zutphen voor Serious Request. Iedereen die dit wil en een bijdrage wil leveren aan het goede doel, kan een bod uitbrengen. De vijf hoogste bieders krijgen in de week van Serious Request dan ieder een dag waarop zij mogen bepalen welke kleur de skyline van Zutphen krijgt.

Iconen
De gemeente Zutphen maakt dit mogelijk door elke dag de verlichting van de Zutphense iconen anders in stellen. Dit zijn de IJsselbrug en de eeuwenoude Walburgiskerk en Wijnhuistoren. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis dat met het geld vermiste kinderen opspoort en herenigt met thuis. Burgemeester Annemieke Vermeulen lanceerde de actie voor het goede doel tijdens de officiële opening van de IJsselbrug.

Serious Request is dit jaar in Apeldoorn.

Skyline
Wil je de Zutphense skyline één dag de kleur geven van jouw vereniging, organisatie of bedrijf om dan bijvoorbeeld met de leden of personeel op de foto te gaan? Of wil je Zutphen de kleur van de liefde geven om je vriend of vriendin ten huwelijk te vragen? Dit kan in de week van Serious Request. Breng een bod uit via het Facebook of Twitteraccount van de gemeente Zutphen.

Het is ook mogelijk om een bod uit te brengen, ook als u anoniem wilt blijven, door een mail te sturen naar online@zutphen.nl. Vermeld in het bericht: #Zutpheninhetlicht #SR17. Met de hoogste bieders nemen wij voordien contact op en die worden op de doordeweekse dagen ’s ochtends bekend gemaakt. Na 22 december overhandigt de gemeente Zutphen het opgehaalde bedrag aan Serious Request.

De actie is niet bedoeld voor politieke doeleinden. De gemeente Zutphen wil met deze actie op een ludieke manier bijdragen aan Serious Request en het Rode Kruis. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door West Audio, de Walburgiskerk, de Wijnhuistoren, Stichting Zutphen Promotie en de gemeente Zutphen.