Winkelen in Zutphen met een beperking

11-04-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Omroep Gelderland zal zondag 17 april een uitzending hebben over 'een gezellig dagje winkelen in Zutphen'.
Het is onderdeel van de serie 'Er kan zoveel meer' waarin bekende Nederlanders met Gelderse roots een dag op stap gaan met iemand van de Zonnebloem.

In Zutphen gaat mevrouw Gierman uit Voorst samen met Chimène van Oosterhout in Zutphen winkelen. Gierman zit in een rolstoel, en voor deze dag heeft Oosterhout ook plaatsgenomen in een rolstoel. Daarnaast heeft ze een 'beperkingspak' aan: een vijftien kilo zwaar pak die lichamelijke beperkingen simuleert.
 
Mevrouw Gierman vindt mode erg leuk. “Maar helaas kan ik door mijn lichamelijke beperking vrijwel niet winkelen. Dat vind ik jammer”, vertelt ze. Daarom neemt ‘Er kan zoveel meer’ haar mee naar de binnenstad van Zutphen. In een damesmodezaak ervaart Chimène van Oosterhout zelf hoe lastig het is om met een beperking én in een rolstoel ‘even’ wat kleding te passen. “Ik kreeg zoveel respect voor mevrouw Gierman. Doe het maar eens. Gedurende de dag stond een paar keer het huilen me nader dan het lachen. Ik vond het een enorm leerzame en interessante ervaring.”

 ‘Er kan zoveel meer’ is van zondag 10 april tot en met zondag 3 juli (m.u.v. zondag 8 mei) iedere zondag om 18.20 uur te zien bij Omroep Gelderland.