'Woonbedrijf Warnsveld helpt gezin niet met onbewoonbare woning'

02-12-2016 Nieuws Redactie

WARNSVELD – De SP heeft vragen gesteld aan het college over de situatie bij Woningbedrijf Warnsveld. Zij zouden geen adequate oplossing hebben voor niet gerenoveerde en onbewoonbare woningen.

De SP verwijst dat de gemeente afspraken heeft gemaakt met de woningcorporaties in een convenant.
“Woningbedrijf Warnsveld heeft zich in het convenant gecommitteerd aan de afspraak om 85 woningen aan het Frederikseplein, Visserlaan en ’t Spiker te gaan renoveren in 2015-2016. Tot nu toe, eind 2016, is hier nog niets van terecht gekomen. Alleen zijn er medio 2015 drie woningen onderworpen en ‘verduurzaamd’ met een mislukt renovatie-experiment NOM–ready (nul op de meter) en daardoor onbewoonbaar geworden.” Zo stelt de SP.

“De GGD heeft hier onderzoek gedaan en geconcludeerd dat het leefklimaat binnenshuis ongezond is. Zo blijkt uit de metingen die een extern onderzoekbureau heeft uitgevoerd dat het giftige gas formaldehyde aanwezig is en wel ver over de grenswaarde. Dit gas is ontstaan door de toepassing van onbehandeld spaanplaat dat is gebruikt in de verwarmings- en ventilatiekoven.”

Onderkomen
Het gezin dat in een van de drie woningen woonde, woont nu al ruim een jaar elders. De SP: “Het woningbedrijf heeft na lang sputteren meegewerkt aan onderzoeken naar de kwaliteit van de renovatie, die stuk voor stuk uitwezen dat deze verbouwing een mislukte operatie is en dat ingrijpende herstelwerkzaamheden nodig zijn om de woning weer bewoonbaar te maken. Echter, het woningbedrijf weigert tot op de dag van vandaag om met een oplossing te komen voor dit gezin.”

Ook zegt de SP dat er nog geen zicht is op renovatie van de overige 82 woningen.

Vragen
De SP wil nu weten of het college op de hoogte was van de gang van zaken. Daarnaast willen zij weten hoe het college van plan is te werk te gaan.

Woningbedrijf Warnsveld was vrijdag niet beschikbaar voor commentaar.Gerelateerd