World Press Photo nu te zien in Zutphen

15-07-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Vanaf vandaag is de World Press Photo te bewonderen in Zutphen. De fototentoonstelling is te bewonderen tot 7 augustus in de Walburgiskerk (Kerkhof 3, Zutphen).

De voorstelling is sinds woensdag opgebouwd. Volgens de organisatie zegt dat de route uitstippelen ongeveer een dag werkt kostte. Ook zal de voorstelling KidsRights te zien zijn, hiervoor is de Credokappel gereserveerd.

Doordeweeks zijn de foto’s tot 18.00 uur te bewonderen. Op vrijdag blijft de kerk open tot 20.00 uur en zondag tot 16.00. De toegang kost 3,50 euro.

Vorig jaar bezochten bijna 10.000 mensen de Walburgiskerk voor de tentoonstelling.

Lezing
Op 24 juli geeft Zilveren Camera-winnaar Eddy van Wessel in Filmhuis Luxor een lezing. Hij won de Zilveren Camera in 2015 voor een zwart-wit fotoserie over Iraaks-Koerdische Peshmerga-strijders en Yezidische milities die in Irak strijden tegen Islamitische Staat (IS).
Drie jaar eerder won hij ook al eens de prijs voor beste nieuwsfoto.

Beklimming
Behalve de World Press Photo, is de Walburgiskerk ook open voor beklimmingen. Elke donderdag en zaterdag is om het hele uur de toren onder begeleiding te beklimmen tussen 12.00 en 14.00 (op zaterdag tot 16.00). De toren steekt 44 meter uit boven de stad.