World Press Photo Zutphen over de 10.000 bezoekers

08-08-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – World Press Photo ontving afgelopen weekend de 10.000ste bezoeker in Zutphen. De tentoonstelling was voor de tweede keer in Zutphen te zien. Vorig jaar kwamen er al bijna 10.000 bezoekers naar de kerk en de verwachting om dat dit jaar te overtreffen is bereikt. Voorzitter Peter Meulenbroek van de organiserende stichting Zutphen: Doen! ontving de 10.000ste bezoeker, Anna Wolthaus met haar man Wim Peters uit Zutphen. „Wat indrukwekkend”, zeiden zij na hun bezoek.

De stichting, bestaande uit Peter Meulenbroek (Hollands Pracht), Arjen Woudenberg (KM Uitgevers), Hans van Geffen (Hans van Geffen bedrijfsadvies) en Patrick van Gemert en Fiona de Heus (beiden van Zutphens Persbureau), willen met dit evenement Zutphen op de kaart zetten.

„We hebben publiek uit heel Nederland gehad, van Drachten tot Vlissingen. En ook uit het buitenland, van Sint Petersburg tot Zuid-Amerika”, vertelt Meulenbroek. „We hebben geprobeerd om via internet, maar ook via onze eigen krant die in een oplage van 200.000 stuks gedrukt is, de banieren aan de kerk, de IJsselbrug en in de stad en posters zoveel mogelijk mensen te attenderen op de tentoonstelling.” Zo wisten Wolthaus en Peters ook van de tentoonstelling.

De 10.000ste bezoeker werd verrast met bloemen en een fotoboek over World Press Photo 16.
Als het aan de stichting Zutphen: Doen! ligt komt World Press Photo vorig jaar weer naar Zutphen.Gerelateerd