Zijn uw digitale gegevens gestolen ?

28-07-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - De politie neemt regelmatig gegevens in beslag die zijn verzameld door een crimineel netwerk van softwarerobots dat inbreekt in computers. Zo'n netwerk noemen we een botnet. Tussen de illegaal verkregen gegevens kunnen ook uw e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden zitten. Het feit dat een netwerk is opgerold betekent niet dat deze gegevens nu veilig zijn. Het is mogelijk dat ze zijn doorverkocht aan andere (criminele) partijen.

Checkfunctie
Via de checkfunctie op deze pagina kunt u zelf controleren of uw e-mailadres voorkomt in de gegevens die wij in beslag genomen hebben.

Als uw e-mailadres inderdaad voorkomt in de inbeslaggenomen inloggegevens, ontvangt u binnen enkele minuten een e-mail. Zo weet u dat een door u gebruikte computer dus mogelijk geïnfecteerd is (geweest).

Let op!
Komt uw adres niet voor in de inbeslaggenomen inloggegevens, dan krijgt u géén e-mail. Dit betekent alleen dat uw gegevens niet voorkomen in de datasets die in beslag zijn genomen. Maar: uw computer kan besmet zijn (geweest) door een ander botnet dat nog niet opgerold is. Verander daarom regelmatig uw wachtwoorden en controleer ook andere checksites. Bijvoorbeeld deze: www.haveibeenpwnd.com