Zutphen begeleidt Roparun met duizenden lichtjes

16-05-2016 Nieuws Redactie

Een stukje van de lichtjeslint die door Zutphen ging

ZUTPHEN – Zondagavond zijn de Roparunrenners door Zutphen heen gekomen. In afwachting daarvan werd in de stad en daarbuiten een feestje gebouwd.
Langs de route waren duizenden waxinelichtjes in potjes aangestoken. Vanaf de Rijksstraatweg tot ver in het centrum konden de renners langs het lichtpad van bijna 5 kilometer lopen.

Langs de gehele route stonden groepjes mensen die vol enthousiasme de renners aanmoedigden. Met live muziek in de stad, heerste er een ware feeststemming.

Dankzij alle festiviteiten hoopt de stad opnieuw verkozen te worden als 'beste doorkomststad'. Deze titel won Zutphen vorig jaar, waardoor het 50.000 euro mocht verdelen onder goede doelen. Onder andere het Gelre en de Hospice in Zutphen hebben hier een deel van gekregen.

Roparun
De Roparun is een estafetteloop van 500 kilometer van Hamburg of Parijs naar Rotterdam. Met de sportieve prestatie wordt geld opgehaald voor palliatieve kankerzorg. Aan de huidige editie doen 333 teams mee die gezamenlijk ruim 2,2 miljoen euro ophalen.Gerelateerd