Zutphen bepaalt: wat wordt de nieuwe IJsselkade kiosk

23-06-2017 Nieuws Redactie

De oude kiosk | Zutphen24

ZUTPHEN - Op dinsdag 27 juni presenteren 10 exploitanten en investeerders in het IJsselpaviljoen hun plannen voor een nieuwe horecagelegenheid op de IJsselkade. De pitches vinden plaats vanaf 11.00 uur in 3 blokken van 3 tot 4 pitches. Publiek is welkom en mag over alle pitches of een blok pitches een oordeel geven. De jury weegt het publieksoordeel mee in de beslissing welke ideeën doorgaan naar de volgende ronde.

De pitches zijn onderdeel van de prijsvraag die de gemeente heeft uitgeschreven voor een nieuw te bouwen kiosk op de IJsselkade. Doel: het vinden van de meest geschikte partij voor het bouwen en exploiteren van een horecagelegenheid. Belangrijke uitgangspunten in de jurering zijn de vormgeving van het gebouw en het horecaconcept.

Beoordeling
De pitches zijn openbaar. Wie als publiek zijn stem wil laten horen, moet tenminste één blok van 3 of 4 pitches bijwonen en het ter plekke verstrekte beoordelingsformulier invullen. In totaal duurt de middag van 11.00 tot 17.15 uur. Alleen luisteren zonder een stem uit te brengen is ook mogelijk. Aanmelden kan via rivierindestad@zutphen.nl

Jury
De jury bestaat uit vertegenwoordigers van HTC, het bureau dat de prijsvraag begeleidt, de binnenstadsmanager, de welstandsarchitect en een vertegenwoordiger van de gemeente. In de beoordeling van de pitches neemt de jury de publieksstemmen mee. De jury nodigt vervolgens een aantal ondernemers uit om een ondernemersplan te schrijven. Dit mogen zij eind september presenteren. Op basis daarvan neemt de jury een beslissing.
Als alles volgens planning verloopt, kan er in de loop van 2018 een nieuwe horecagelegenheid staan op de IJsselkade.