Zutphen bij beste binnensteden van Nederland

04-04-2017 Nieuws Peter van de Ven

ZUTPHEN – Zutphen hoort bij de top tien beste binnensteden van Nederland (categorie middelgrote steden). Dat maakt het Platform Binnenstadsmanagement dinsdag bekend.

Met de bekendmaking van de top 10 is de eerste fase van de Verkiezing Beste Binnenstad afgerond. De Binnenstadsbarometer is een eerste indicatie die aangeeft hoe binnensteden scoren op een breed spectrum van objectieve criteria. Hierbij is onder andere gekeken naar de ontwikkeling van de leegstand in de afgelopen twee jaar en de mate van samenwerking in binnensteden.

Een onafhankelijke jury beslist verder over het lot van Zutphen. Als de stad wint, mogen zij zich twee jaar lang 'beste binnenstad' noemen. Eind november wordt de winnaar bekend. Daarvoor vallen verschillende steden al wel af in selectierondes.

Zutphen neemt het in ieder geval op tegen Barneveld, Den Helder, Emmen, Hoofddorp, Hoogeveen, Purmerend, Roosendaal, Sneek en Uden. Hier kunnen nog meer steden bijkomen. Deze steden zijn geselecteerd door de binnenstadsbarometer, maar door open inschrijving kunnen gemeenten zich nog aanmelden.Gerelateerd