Zutphen bundelt antwoorden op vragen over zorg, inkomen en veel meer

25-10-2017 Nieuws Redactie

Een screenshot van de hulpwijzer

ZUTPHEN – Zutphen heeft een vraag en antwoord gelanceerd over veel voorkomende zaken. Het zijn vragen over zorg, opvoeding, inkomen, wonen of voorzieningen. Inwoners kunnen vanaf nu de Hulpwijzer Zutphen gebruiken. Alles is te vinden op www.hulpwijzerzutphen.nl.

Advies
Hulpwijzer Zutphen geeft adviezen, oplossingen en tips. Is iemand bijvoorbeeld op zoek naar een dagactiviteit om aan de eenzaamheid te ontsnappen, dan biedt de Hulpwijzer Zutphen allerlei mogelijkheden. Wil een inwoner weten welke inkomenstoeslagen er zijn, dan staat ook die informatie in begrijpelijke taal in de Hulpwijzer Zutphen. Ook de organisaties waar een inwoner terecht kan voor hulp of het aanvragen van voorzieningen, staan duidelijk vermeld per onderwerp.

Hulpwijzer Zutphen
Het zoeken in de Hulpwijzer gaat via makkelijk herkenbare icoontjes. Zo kan iedereen snel en eenvoudig de informatie vinden die hij of zij nodig heeft. Er is een zoekfunctie en er kan ook direct op organisatie gezocht worden. De inhoud is geschreven op een eenvoudige en heldere manier. Ook kan de gebruiker de informatie laten voorlezen en kunnen slechtzienden de lettergrootte aanpassen. Een redactieteam houdt de Hulpwijzer Zutphen actueel zodat altijd de juiste informatie te vinden is.