Zutphen helpt elkaar via WeHelpen

18-04-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Sinds deze maand is het makkelijker om hulp te vinden of aan te bieden. WeHelpen heeft het makkelijker gemaakt via de website (www.wehelpen.nl/zutphen), Facebookpagina ZutphenWarsnveld en met diverse balies in Zutphen.
WeHelpen is een beweging van, door en voor mensen. Mensen die hulp nodig hebben, hulp willen bieden of mantelzorgers die al hulp bieden maar hierin ondersteuning zoeken.

WeHelpen is voor iedereen die om wat voor reden dan ook een helpende hand kan gebruiken of wil aanbieden. WeHelpen is er voor burgers, maar ook voor organisaties als zorginstellingen, verenigingen en vrijwilligersorganisaties.

Hiervoor kan op de site een account aangemaakt worden. Daarna is gelijk hulp aan te bieden of te vragen.

Projectcoördinator Melinda Stroeve vertelt: “Omdat we beseffen dat niet iedereen even handig is met een computer of beschikking heeft over een computer, hebben we WeHelpen balies georganiseerd. Op diverse plekken in gemeente Zutphen kan men meer informatie krijgen en ondersteuning om een account aan te maken. Maar vanuit de Vrijwilligerscentrale Zutphen bieden we ook de mogelijkheid om namens een inwoner een hulpvraag of aanbod te plaatsen. We hebben nu zes plekken in gemeente Zutphen waar inwoners terechtkunnen voor hulp. Met een aantal organisaties zijn we in gesprek om ook daar een WeHelpen balie te realiseren, zoals Wooncentrum de Polbeek en de Ontmoeting in Huize Borro. Zo ontstaan er dit jaar nog meer WeHelpen plekken in gemeente Zutphen.”

Iedereen kan de Vrijwilligerscentrale bezoeken (Oude Bornhof 47a) van maandag tot en met donderdag van 09:00 uur tot 15:00 en vrijdag tot 13:00 uur.
Daarnaast is er op dinsdag een balie open op de Weg naar Laren 59 (14:00 tot 16:00) en op donderdag in de bibliotheek (11:00 tot 13:00) en wijkcentrum Waterkracht (14:00 tot 16:00).