Zutphen helpt mensen met afstand tot arbeidsmarkt aan baan

13-06-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Zutphen wil binnen nu en 10 jaar 15fte van de gemeentelijke organisatie invullen met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Maandag 13 juni brengen medewerkers van UWV in samenwerking met Het Plein en Delta daarom de gemeentelijke taken en werkzaamheden in kaart die uitgevoerd kunnen worden door iemand die geen werk heeft door ziekte of handicap. Hiermee wil de gemeente een voorbeeldfunctie vervullen.

Wethouder Annelies de Jonge: “Als lokale overheid moeten we hierin het goede voorbeeld geven. Veel organisaties pakken al hun verantwoordelijkheid. Ik hoop dat het nog meer werkgevers aanmoedigt iets te betekenen voor deze inwoners. Werk is namelijk echt de belangrijkste vorm van meedoen. Daarom moeten we ons allemaal inzetten om inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen.”
Volgens de wethouder kunnen werkgevers die niet weten hoe ze dit moeten aanpakken meer informatie krijgen via Het Plein.

Ondernemers
Het Werkgeversteam zorgt van Het Plein zorgt voor begeleiding en informatie over bijvoorbeeld de loonsomsubsidie waar werkgevers voor in aanmerking komen. Het directe telefoonnummer hiervoor is 06-12135926 maar kan ook via werkgeversteam@zutphen.nl.

Banenafspraak
Sinds 1 januari 2015 geldt de Participatiewet. Hiermee wil het kabinet meer mensen met een ziekte of handicap aan het werk helpen. Werkgevers moeten voor 2026 in totaal 100.000 banen realiseren. De overheid zal verantwoordelijk zijn voor een vierde hiervan.Gerelateerd