Zutphen investeert extra in werk en jeugd

01-10-2015 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De gemeente wil extra investeren in in werk en een veilig opgroeiklimaat. ‘Verder bezuinigen belemmert de aanpak van de tweedeling tussen mensen die wel en niet kunnen meedoen’, aldus het college.

De gemeente wil een Taskforce Werk oprichten om inwoners aan het werk te helpen en om te voorkomen dat anderen zonder komen te zitten. “Betaald werk is de norm, omdat dit de belangrijkste sleutel is tot zo zelfstandig mogelijk meedoen in de samenleving”, zo zegt de gemeente.

Ook de multiproblematiek krijgt een hogere prioriteit. “Het aantal huishoudens dat te maken heeft met meerdere problemen is groot”, laat de gemeente weten, “Door te investeren in een veilig en stimulerend opgroeiklimaat voor kinderen kan de tweedeling op de lange termijn worden tegengegaan.”

Hiervoor wil de gemeente extra investeren in het versterken van netwerken rondom kinderen en hun ouders. Zoals met voorschoolse voorzieningen om onder meer taal- en ontwikkelachterstanden te voorkomen.

De extra investeringen gaan niet goed samen met de bezuinigingen. Voor 2016 heeft de gemeente de begroting rond, maar de rek voor de jaren daarna is eruit. Dit dilemma wordt samen met andere gemeenten op de agenda in Den Haag gezet.



Gerelateerd