Zutphen landelijk nieuws door weigeren schadevergoeding na ongeluk

17-07-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De gemeente Zutphen kan binnenkort een schadeclaim via de rechter verwachten. Dat staat vandaag landelijk in de krant. In het AD komt Zutphen er slecht vanaf na een incident twee jaar gelden.

Op 16 juli 2015 viel bij de Rijkenhage in Zutphen een tak van een paardenkastanje op een groep mensen die onder de boom stonden te wachten. Waar enkelen nog konden wegspringen werden anderen bedolven onder het loodzware hout. Zes mensen werden naar het ziekenhuis afgevoerd met letsel aan hoofd, rug en benen. Vijf van de zes slachtoffers hebben blijvend letsel of zijn nog aan het revalideren.

De slachtoffers willen van de gemeente een schadevergoeding omdat de boom al langer leed aan de kastanjebloedingsziekte. De boom was daardoor al aangemerkt als risicoboom.

Andere bomen in de buurt waren al eerder gekapt. De slachtoffers spreken dan ook van nalatigheid van de gemeente. Zutphen weigert echter te betalen.
In het AD vertellen verzekeraar Achmea en Zutphen dat de boom wel voldoende en grondig gecontroleerd was, en dat het voorval ‘onvoorspelbaar’ was.
De slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en hebben nooit excuses gehad. De slachtoffers overwegen daarom de gemeente aan te klagen.