Zutphen neemt afscheid van burgemeester Abbenhues

20-12-2016 Nieuws Redactie

Toespraak van Abbenhues | ©Zutphen24

ZUTPHEN – Zutphen heeft vandaag afscheid genomen van waarnemend burgemeester Carry Abbenhues. In de burgerzaal van het oude stadhuis droeg zij de ambtsketting over aan loco-burgemeester Annelies de Jonge. De voorzittershamer van de raad ging naar Bert Jansen.
Vrijdag wordt Annemieke Vermeulen beëdigd als nieuwe burgemeester van Zutphen.

'Opgeruimd weggaan'
“Bij jou aanstelling dacht ik meteen: dat wordt niet 'op de winkel passen', zij gaat meteen werken”, sprak Andries Heidema, burgemeester van Deventer, namens de Stedendriehoek.

Annelies de Jonge, die sprak namens het college, zei dat Abbenhues opgeruimd weggaat. “Je zal worden gemist. De vibratie die je brengt zal worden gemist, evenals je humor.” De Jonge sprak ook lovende woorden over haar werkzaamheden. Zo stond zij aan de basis van het speerpuntenbeleid wat voor de komende jaren is uitgestippeld voor Zutphen.

Bas van der Veen, sprak namens de gemeenteraad: “Je bent niet een alledaagse burgemeester. We hebben heel veel van je geleerd.”

Ontroerd
Abbenhues zelf gaf aan ontroerd te zijn door de lovende woorden. Ze noemde haar benoeming tot waarnemend burgemeester op 1 februari een hele sprong. “Maar ik heb geen spijt van het springen.”

“Maakte het uit dat ik een 'waarnemend' burgemeester was? Dat maakt voor de wet niet uit, en voor mij ook niet.”
“Ik heb een mooie tijd gehad.”

Lees woensdag het afscheidsinterview met Carry Abbenhues op Zutphen24.Gerelateerd