Zutphen ontvangt volgende week eerste asielzoekers

22-07-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Vanaf volgende week zullen de eerste asielzoekers intrek nemen in Zutphen. Zij zullen op het permanente AZC aan de Voorsterallee intrek nemen.

Met het plaatsen van de slagboom en het leggen van asfalt afgelopen week zijn de laatste werkzaamheden voor de komst van de eerste bewoners afgerond.

De eerste groep bewoners zal nu op donderdag 28 juli arriveren. Het gaat om een groep van 30 mensen die nu in de noodopvang in Leusden zitten. Bij hun aankomst zullen ze worden opgevangen en begeleid door het team Wonen van het COA. Ze ontvangen van ons o.a. informatie over de locatie, hun rechten en plichten en de huisregels die gelden op het azc in Zutphen.

Het zullen de eerste bewoners zijn van een van de opvangcentra in Zutphen. De Noodopvanglocatie op het terrein in Warnsveld staat nog altijd leeg, terwijl eerder de verwachting was dat hier per 6 juli vluchtelingen zouden verblijven. Door het 'tekort' aan vluchtelingen en het overschot aan opvanglocaties (er zijn nog ruim 15.000 lege bedden voor vluchtelingen in Nederland), wordt deze nog niet gebruikt.Gerelateerd