Zutphen organiseert thema avond over sport

09-11-2015 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De gemeente Zutphen wil een agenda voor Sport en Bewegen opstellen. Hiervoor werken zij samen met sportverenigingen, scholen en instellingen op het gebied van zorgen welzijn. Op woensdagavond 18 november, vanaf 18:00 uur, is de startbijeenkomst in sporthotel Inntel Zutphen. Ook inwoners die graag mee willen denken over dit onderwerp kunnen aanschuiven.

Bij deze bijeenkomst staan twee thema’s centraal die in workshops verder worden uitgewerkt. Een van de thema's is ‘Sport als middel en de veranderende rollen in de samenleving’.

“Sporten en bewegen heeft voor mensen meerdere doelen, het zorgt vaak voor sociale contacten, je blijft langer vitaal en hebt minder risico op overgewicht. Vragen die tijdens de workshop ter sprake komen zijn onder meer: Wat kunnen we binnen Zutphen meer doen op dit terrein en hoe organiseren we dat? Welke mogelijkheden zien de (paramedische)zorg-, onderwijs- en welzijnsinstellingen? Welke rol ligt specifiek bij de gemeente? En op welke terreinen kunnen we samenwerken?” aldus de gemeente in een verklaring.

Het tweede thema is ‘Sport als doel, sportdeelname en de kracht van sportverenigingen’. Hierbij komen vragen aan de orde zoals ‘Hoe krijgen we meer mensen in Zutphen sportief en actief?’ en ‘Welke sleutelrol kan de sportverenigingen hierin spelen en wat hebben ze hiervoor nodig?’

Daarnaast wordt de functie van een buurtsportcoach besproken. Eenieder die mee wil praten moet zich wel eerst aanmelden via info@zutphen.nl onder vermelding van ‘startbijeenkomst sport en bewegen’.Gerelateerd