Zutphen wordt weer buitengewoon

11-01-2019 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Broedplaats en training Buitengewoonzijn.NU start begin februari weer een nieuwe ronde. Deelnemers van de training Buitengewoonzijn werken samen aan het opstarten (of versterken) van projecten die hun omgeving leuker, leefbaarder of mooier maken. Het burgerinitiatief voor het ontwikkelen en ondersteunen van burgerinitiatieven!

Met groot succes!

Deze training is voor mensen die een project of activiteit op willen starten in hun omgeving of een goed idee hebben wat ze willen realiseren. Iedereen met ideeën of wensen of in het kader van duurzaamheid, sociale cohesie, armoede, eenzaamheid bestrijding enz. kan meedoen met de training. Tegelijkertijd werken deelnemers daarmee aan hun persoonlijke ontwikkeling. Door deze broedplaatsen zijn de afgelopen jaren reeds vele projecten gerealiseerd. Er is o.a. een ruilkring georganiseerd, er zijn meerdere wijktuinen gerealiseerd, oliebollen voor bewoners van het AZC door bewoners van Zutphen gebakken en een kerstdiner georganiseerd voor het Odensehuis.

Impact maken

Deelnemers hoeven bij aanvang nog niet per se een idee te hebben voor een project; dit kan ook gaandeweg ontstaan. De intentie is impact willen maken. De training bestaat uit tien bijeenkomsten en een wekelijks telefonisch coachgesprek. Er zijn buitengewone broedplaatsen in zeven steden in Nederland, waaronder in Zutphen. Aanmelden Geïnteresseerden kunnen een introductiebijeenkomst van BuitengewoonZijn.NU bezoeken. Daar krijgen ze allerlei praktische informatie en alvast een voorproefje van de persoonlijke bonus die er te halen is. Ook kunnen ze zich daar inschrijven voor de training. Er is nog een introductiebijeenkomst op donderdagavond 24 januari in “de Proeflokalen”, Vispoortplein 16 in Zutphen. Van 19.30 tot 21.30 uur

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een open avond door een mailtje te sturen naar buitengewoonzijn.zutphen@gmail.com. Voor meer informatie over BuitengewoonZijn.NU of de trainingsdata kunt u kijken op www.buitengewoonzijn.nu.