Zutphenaren bij elkaar gebracht tijdens Week van de Ontmoeting

20-09-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De Stadsonderneming Zutphen organiseert voor het tweede jaar de Week van de Ontmoeting. Van 2 tot 8 oktober staan ontmoetingen tussen inwoners van Zutphen en Warnsveld centraal. Er is een gevarieerd programma gemaakt door acht maatschappelijk betrokken inwoners. En mensen kunnen zelf hun ontmoetingen organiseren.

Samenbrengen
Net als vorig jaar is er weer Flessenpost. Op elk adres in Zutphen/Warnsveld zijn twee kaarten bezorgd die men kan opsturen naar een onbekende stadsgenoot. Via www.weekvandeontmoeting.nl kies je een willekeurige postcode met huisnummer. Met dit adres kan de kaart op de bus gedaan worden.

Nieuw is de Deelbon: Een kaartje waarop men invult wat zijn eenmalig willen delen vanuit hun overvloed of talent. Zoals een taart voor iemand bakken of je postzegelverzameling schenken. De Deelbon wordt op een Deelbonplek gelegd en de vinder ontvangt wat er geschonken is. In de Week van de Ontmoeting worden zes nieuwe Deelbonplekken geopend.

Ouderen
Op vrijdag 7 oktober gaat het om ontmoetingen tussen oud en wat jonger. Het is dan Nationale Ouderendag. De hartenwensen van meer dan 60 senioren worden die dag vervuld door even zovele vrijwilligers. Een tochtje met de Fluisterboot, high tea bij het IJsselpaviljoen of naar een concert in de Hanzehof; zo maar greep uit alle wensen.  Via www.zutphen.nationaleouderendag.nl kunnen vrijwilligers zich nog aanmelden.