Zutphenaren gezocht die ouderen willen helpen bij vervoersprobleem

25-04-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN NIEUWS - De Stadsonderneming Zutphen treft voorbereidingen voor de start van het project AutoMaatje. AutoMaatje is een vervoersdienst gebaseerd op de deeleconomie. Het maakt gebruik van alles wat er al is en zet dat in voor een maatschappelijk doel: Vervoer beschikbaar maken voor oudere en minder mobiele inwoners van Zutphen en Warnsveld.

"Er is een grote groep ouderen voor wie vervoer een probleem is. Ze rijden geen auto en fietsen gaat ook niet meer. Dan word je wereld steeds kleiner. AutoMaatje is een simpele, klantvriendelijke en doeltreffende oplossing voor dit toenemende probleem. Inwoners vervoeren met hun eigen auto en in hun vrije tijd, stadsgenoten die anders moeilijk de deur uit komen. Tegen een geringe vergoeding van 30 cent per kilometer kunnen ouderen weer gaan en staan waar ze willen," aldus Lex Hemelaar van de Stadsonderneming.

AutoMaatje is ontwikkeld door de ANWB die hun jarenlange expertise op vervoersgebied gratis beschikbaar stelt voor dit maatschappelijk doel. Dure investeringen zijn dus niet nodig. Een lokale coördinator ontvangt de telefonische aanvragen en koppelt deze via een computerprogramma aan een beschikbare chauffeur. Het hele concept is doorontwikkeld, garandeert privacy en veiligheid en draait nu al in 30 steden. Zo hebben al duizenden ouderen vervoer op maat gekregen en het heeft hen vele sociale contacten gebracht.

Iedere inwoner van Zutphen/Warnsveld met een auto, een beetje vrije tijd én een sociaal hart kan meedoen met AutoMaatje. Je kunt je nu al als chauffeur aanmelden via automaatje@stadsondernemingzutphen.nl. Ook als je coördinator wilt worden, meld je je aan via dit emailadres. Meer informatie vind je op www.anwbautomaatje.nl of via 06 414 435 60 (Lex Hemelaar). AutoMaatje Zutphen/Warnsveld start over enkele maanden.