Zutphenaren waarderen eigen binnenstad hoog

16-12-2016 Nieuws Redactie

Waardering voor de binnenstad | Zutphen24

ZUTPHEN – Zutphenaren bezoeken het centrum 2 tot 3 keer in de week, en de waardering voor de binnenstad is een 7,5. Dat blijkt uit het panel Zutphen Spreekt, dat onderzoek deed naar de binnenstad. In totaal deden 896 mensen mee aan het onderzoek.

Het onderzoek laat zien dat de binnenstad erg gewaardeerd wordt door de bewoners. De 12 punten waarop gemeten werd kregen allemaal een voldoende. Zutphenaren zijn het minst tevreden over de parkeermogelijkheden, deze kregen een 6,2.

Bezoek binnenstad
Meer dan 80 procent bezoekt de binnenstad minstens één keer in de week. Veelal doen mensen dit om te winkelen, een derde doet het voor een horeca bezoek of om boodschappen te doen. De markt is ook opvallend populair: 47 procent zegt daarvoor speciaal naar de binnenstad te gaan.

Wie de binnenstad bezoekt, pakt veelal de fiets. 68,5 procent zegt dit te doen.

Aanpassingen
De gemeente heeft de afgelopen tijd veel veranderingen aangebracht. Zo is de stadsdiagonaal geopend en is de Groenmarkt op de schop genomen. Deze aanpassingen zijn niet onopgemerkt gebleven. Bijna 80 procent zegt dat de veranderingen op zijn gevallen. Een zesde van de respondenten vindt de beleving daardoor anders geworden. De nieuwe elementen worden wel gewaardeerd: de verlichting in de Kostverlorentunnel (nieuwe fietstunnel) krijgt een 8,5 en de waterelementen op de Overwelving een 8,2.

De resultaten van het onderzoek worden door de gemeente geanalyseerd en ingezet voor het speerpunt ‘binnenstad’. Voor de binnenstad worden de komende jaren nieuwe projecten in voorbereiding genomen en uitgevoerd.Gerelateerd