ZutphenEnergie bouwt Energy Escape Room

24-12-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Hester en Tjitske van ZutphenEnergie hebben bij Tauw Foundation een pitch gewonnen en daarmee geld voor het bouwen van een mobiele Energy Escape Room. In de escape room komen mensen allerlei spellen tegen op het gebied van energie en moeten er binnen een half uur weer uit zien te komen.

uitdagingen en oplossingen

De bedoeling is dat mensen zo op een speelse manier bewust worden van de uitdagingen en oplossingen op energiegebied. De bus zal rijden naar evenementen van lokale energiecoöperaties van om samen energie. Ook denken we dat serieuzere festivals, gemeenten, provincies en scholen hem zullen huren. Provincie Gelderland heeft hem al geboekt.

Leuke mix

Het project wordt gedaan samen met studenten van de HAN, van de studierichtingen CMD (experience design) en ICT, wat een leuke mix is van creativiteit en technische kennis. In januari wordt het ontwerp voor een prototype afgemaakt. Daarna begint de bouw.
In mei hopen we dat er een pilot versie rijdt en in oktober de definitieve. We kunnen nog een oude bus (zo'n grote stadsbus) gebruiken, een parkeerplaats en handjes om vanaf februari te helpen bouwen. Heb je een idee, mail dan even naar tjitske.ypma@zutphenenergie.nl.