Zutphens racetalent Bastiaan (13) wil de nieuwe Max Verstappen worden

31-01-2018 Nieuws Redactie

Foto via Pixabay

ZUTPHEN – De Zutphense Bastiaan van Loenen (13) wordt de nieuwe Max Verstappen. Dat zegt hij woensdag in De Telegraaf.
Het Zutphense racetalent in de kart rijdt vanaf april internationale wedstrijden, iets wat op 13-jarige leeftijd heel bijzonder is volgens Tim Coronel. Verstappen zelf was overigens iets jonger toen hij internationaal ging racen.

Het internationale avontuur is nodig voor Bastiaan. In Nederland zit hij aan zijn top en heeft hij alles doorgelopen. Dat zijn passie voor het racen groot is blijkt wel uit het feit dat hij al zijn vrije tijd in de karts stopt. Om deze carrière mogelijk te maken is echter veel geld nodig.
Zijn vader, Alex van Loenen, helpt hem daarbij. “Als kleuter zat ’ie al in de kart. Gewoon. Omdat ’ie het leuk vond. Natuurlijk help ik zoveel mogelijk mee. Bastiaan verslijt per weekend soms wel acht bandensets. Inderdaad, best een dure grap, deze hobby van mijn zoon”, zegt zijn vader in De Telegraaf.

Doorbreken
Of Bastiaan echt kan doorbreken in de sport is nog maar de vraag. Wereldwijd zijn er meerdere racetalenten. Deze breken voor ze daadwerkelijk tot bloei komen. Volgens Tim Coronel is het een kwestie van motivatie, conditie, materiaal, geld en ontwikkeling. Dat laatste zit voor nu goed bij Bastiaan.

Michael Beekmolen, ook een autoriteit in de sport, tegen de Telegraaf: “Als je op zaterdagmiddag om drie uur bij mij op de baan kijkt, zitten alle karts vol met jongetjes van dertien. En aan de kant staan vaders die allemaal denken dat hun zoon de nieuwe Max is. Je moet echt over buitengewone kwaliteiten beschikken als je zover komen wilt. Ik hoop dat Bastiaan die bezit.”
In april mag Bastiaan zich bewijzen in Kerpen (Duitsland). Het is dan hopen op regen; Bastiaan vindt dat de fijnste omstandigheid om in te rijden.