Zutphense informatieavond over windmolens Twentekanaal en de Mars

11-01-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Na een drukbezochte informatieavond over wind in Eefde op 7 januari, is 21 januari de beurt aan Zutphen. Lokale energiecoöperatie ZET energie informeert om 20:00 uur in het DWK gebouw aan de Leeuweriklaan 19 geïnteresseerden over de plannen om drie tot vijf molens te plaatsen langs het Twentekanaal en op De Mars.

De opbrengsten komen ten goede  aan de gemeenschap.
ZET energie werkt voor  windenergie samen met de coöperaties Lochem Energie, Brummen Energie en Energierijk Voorst. Zij komen samen in de werkorganisatie IJsselwind, waarin bestuursleden van de vier coöperaties zitten.

Otto Hettinga, projectleider: “Omdat de zon niet altijd schijnt, is een slimme mix van duurzame energie onmisbaar. Stroom opwekken via burgerwindmolens is daarin een belangrijk onderdeel.”
Door samen te werken, willen de vier coöperaties kennis delen en burgerwindmolens ontwikkelen tegen de laagste kosten. Hettinga: “Windenergie is een flinke investering. Door onze krachten te bundelen, kunnen we de kosten beperken. En het mooie is dat burgerwindmolens ook geld opleveren dat ten goede komt aan onze regio.”

Zorgen
De informatieavond is bedoeld om te informeren, maar de coöperaties horen ook graag de eventuele zorgen, bezwaren en kansen. Hettinga: “De plannen maken we niet alleen, maar samen met omwonenden, belangstellende burgers, ondernemers, scholen en verenigingen. IJsselwind nodigt iedereen uit om mee te denken.”Gerelateerd