Zutphense Jesse (15) wil Atlantische Oceaan oversteken

24-04-2018 Nieuws Redactie

Jesse Deelstra is er klaar voor

ZUTPHEN NIEUWS – De 15 jarige Jesse Deelstra wil de Atlantische Oceaan oversteken en zoekt daarvoor sponsors. Deze tocht gaat in samenwerking met School at Sea.

Bij School at Sea zeilen de deelnemers in zes maanden naar de Cariben en terug en doen zij tijdens de reis hun normale schoolwerk.

Voor Jesse combineert dat twee grote factoren in zijn leven: “Op mijn 5e jaar heb ik de diagnose PDD-NOS gekregen en daarnaast had ik een eetstoornis en slaapstoornis. Ik heb teruggetrokken in het leven gestaan en wou me het liefste verbergen achter mijn familie. Maar uiteindelijk wordt je groter en mijn broers en zussen gingen meer hun eigen leven leiden. Ook ik wilde dat en daarom ben ik op mijn 12e op zeeverkenners gegaan in Zutphen. In het begin was ik hier onzeker, maar in het zeilen heb ik een vrijheid ontdekt waarvan ik niet af wist.”

Toen hij van School at Sea hoorde, besloot hij zich hiervoor in te zetten. Aan de deelname gaat eerst nog een selectieprocedure vooraf. Hier kwam Jesse zonder problemen doorheen: “Inmiddels ben ik door de selecties heen en moet ik alleen nog 25.000 euro bij elkaar krijgen. Nu heb ik voor 20 ondernemers gepraat en organiseer ik een bingo op 25 mei in het DWK met als zanger Gijs Neplenbroek en hoop ik dat iedereen wil doneren.”

Jesse: “Ik doe er alles aan om mee te mogen doen. Ik hoef mij niet meer te verschuilen voor mijzelf. Ik heb een droom en hoe groot dat ook is of wat mijn achtergrond ook mag zijn.”

Als alles goed gaat kan Jesse op 20 oktober de zeilboot instappen om zijn droom te gaan beleven.

Wie Jesse wil helpen kan dat doen via DEZE link.

School at Sea
School at Sea is een talentontwikkelings-en leiderschapsprogramma, waarbij je leert te werken vanuit creativiteit en verantwoordelijkheid om zo samenwerking te creëren en jezelf en anderen te inspireren. De kracht van het programma ligt in combinatie van ervaringsleren en het normale schoolwerk. Naast het toepassen van theoretische kennis in de praktijk leer je het schip te varen en onderneem je expedities op plekken waar School at Sea aan land gaat.