Zutphense kinderen ruimen 6.000 kilo vuurwerkafval op

03-01-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - Op 2 januari vond in de gemeente Zutphen de jaarlijkse inzamelactie van vuurwerkafval plaats. Veel kinderen gingen - geholpen door ouders - druk aan de slag met het opruimen van vuurwerkresten. In totaal werden 940 zakken ingeleverd, goed voor ruim 6.000 kilo vuurwerkafval.

De volle zakken met vuurwerkafval konden op 2 januari weggebracht worden naar 8 inleverpunten in Zutphen en Warnsveld. Iedere volle zak met vuurwerkafval leverde 0,50 euro op. De jaarlijks terugkerende actie is een initiatief van de gemeente Zutphen en Circulus-Berkel.

Deelnemers veegden enthousiast hun straat schoon. Onder de deelnemers waren veel kinderen met ouders. Met skelters, fietsen, boodschappenwagentjes en auto’s werden de zakken naar de inzamelpunten gebracht. De Zutphense afvalcoaches deelden de muntjes aan de deelnemers uit.

Schoon en veilig
Het opruimen van vuurwerkafval zorgt voor een schone buurt en komt de veiligheid ten goede. Het vuurwerkafval wordt vanwege de samenstelling (papier, karton, kunststof, metaal en restanten chemische stoffen) behandeld als restafval en verbrand.