Zutphense korfbal gaat over op zonne-energie

16-01-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – De Zutphense korfbalvereniging KVZ stapt over op zonne-energie. De leden waren in november 2015 al akkoord gegaan met het plan om te investeren in zonnepanelen op het dak. De plannen zijn nu concreet uitgewerkt. Er worden 80 zonnepanelen aangeschaft die in totaal zo’n  20.000 kilowatt elektriciteit op gaan wekken.
De volgende stap is het aanvragen van subsidie bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Per 1 januari is er een landelijke subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties van kracht, gericht op het stimuleren van energiemaatregelen bij sportverenigingen. De verwachting is dat met de 80 zonnepanelen voldoende elektriciteit opgewekt wordt om op termijn volledig in de eigen elektriciteitsbehoefte te voorzien.  

Naar verwachting worden de zonnepanelen in maart  geïnstalleerd, met inzet van de eigen vrijwilligers van de VUT-ters die een actieve rol vervullen in het onderhoud en beheer van de sportaccommodatie van KVZ.

Energiebesparing
Op basis van een vorig jaar uitgevoerde energiescan, verwacht KVZ namelijk ook 30 procent elektriciteit te kunnen besparen. De eerste maatregelen, zoals het niet meer gebruiken van oude vrieskisten, zijn al genomen. Komende tijd volgt onder andere nog het ontkoppelen van de vloerverwarming in kantine en kleedkamers. Een proef met led verlichting in de kantine moet uitwijzen of en hoe het verhogen van de sfeer en energiebesparing hand in hand kunnen gaan.Gerelateerd