Zutphense leerlingen gaan weer schoolzwemmen

16-09-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Schoolzwemmen is weer terug in Zutphen. De komende drie jaar maken ongeveer 3000 basisschoolleerlingen kennis met het schoolzwemmen.

Alle basisschoolleerlingen, groep 5 tot en met 8 , van alle basisscholen in de gemeente Zutphen krijgen in de komende drie jaar een half jaar lang, een uur per week, watergymles in het nieuwe zwembad De IJsselslag. Dit is een van de programma’s die met het buurtsportcoach-project, als onderdeel van de agenda Sport & Bewegen, van de gemeente Zutphen gaat starten.

Raadslid Adjan Pepers is namens Burgerbelang de initiatiefnemer en aanjager van dit project. In de raadsvergadering van 12 september werd dit plan door een ruime meerderheid van de gemeenteraad omarmd.

“Met dit project slaat de gemeente nu twee vliegen in een klap: het stimuleren van zwemmen onder de Zutphense jeugd en meer bekendheid en andere interessante impulsen voor het zwembad.” Laat de politieke partij Burgerbelang weten.

Het zwembad De IJsselslag heeft het project verder opgepakt en is met de eerste scholen gestart met watergymles begin september. Onder begeleiding van instructeurs van de IJsselslag, tijdens schooltijd, wordt een educatief en verrassend lesprogramma gegeven. De reacties van kinderen, ouders en scholen zijn zeer positief.