Zutphense Michelle (18) wil meedoen aan Expeditie Robinson: 'Ik zoek het oermens in mijzelf'

06-03-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Michelle Giesen heeft zolang ze het programma kijkt een droom: mee mogen doen met Expeditie Robinson. De laatste acht jaar was deze droom alleen mogelijk voor bekende Nederlanders, maar in 2017 kunnen vier ‘onbekende Nederlanders’ mee op avontuur.

“Vier mensen mogen naast een groep BN’ers meedoen”, zo vertelt Giesen. Het nieuws dat de droom werkelijkheid kon worden, kreeg Giesen van haar moeder. “Zij tagte mij in een Facebookbericht. Daarna was het bericht ook veel op het nieuws. Dus dat zijn we gaan uitzoeken.”

Op een Paal
De vier kandidaten worden geselecteerd uit een shortlist van 100 mensen. Vijftig daarvan worden bepaald door een ‘promotiefilmpje’ die de kandidaten zelf opsturen. De andere helft kan via stemmen op de lijst komen.
“In het filmpje moet je op een paal balanceren. Tegelijk stel je jezelf voor. Ook vertel je waarom je mee wil doen."

Omdat originaliteit een must is voor het filmpje, kwamen ze op een ludiek idee. “Wij zijn voor dat filmpje naar Paal gereden in België. Hier zijn we met de camera in een soort vlog opzoek gegaan naar een paal. We vragen het ook aan de mensen. In Paal op een paal.” lacht Giesen.

Oermens
“Ik keek het programma al toen ik heel klein was. Ik dacht altijd ‘mochten onbekende mensen maar meedoen’. Nu is het zover.”

Toch onderschat Giesen niet hoe zwaar het zou kunnen zijn. “Het is echt een uitdaging. De manier om jezelf te testen. Er komt op dat eiland echt een oermens naar boven dat moet overleven. Mij lijkt het heel mooi om dat te vinden in mijzelf.”

Stemmen
Mensen kunnen op Giesen tot 20 maart 17.00 uur. Vijf dagen later kan zij een mail ontvangen met het bericht dat ze op de shortlist terecht is gekomen.

Inmiddels zijn er al velen die zich aangemeld hebben. Toch blijft Giesen optimistisch: “Er doen veel mensen mee. Maar goed, er worden er toch vier gekozen. Dus waarom zou het niet kunnen?”

Wie wil stemmen op de Zutphense kan dat doen via DEZE link.