Zutphense ondernemers gevraagd mee te denken met gemeente

03-03-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN NIEUWS - Om nog beter in te kunnen spelen op de belangen en wensen van ondernemers start Zutphen met een ondernemerspanel. Naast alle contacten en samenwerkingen die er al zijn met ondernemers, geeft het panel ‘Ondernemend Zutphen’ inzicht in de wensen over de volle breedte, van winkeliers tot industrie. Het panel bestaat uit ondernemers die bereid zijn met enige regelmaat mee te denken over zaken die binnen onze gemeente spelen. Om deze reden ontvangen ongeveer 3.900 ondernemers, waarvan 2.400 ZZP’ers, in de gemeente Zutphen deze dagen per brief een uitnodiging om deel te nemen aan het panel.

Eerste vragenlijst in maart
Deelnemers aan het ondernemerspanel krijgen gemiddeld twee keer per jaar een e-mail met daarin een link naar een online vragenlijst. Per keer kan een deelnemer beslissen om mee te doen. De eerste vragenlijst ontvangen de deelnemers in maart. Die gaat onder andere over digitale diensten en de kansen en mogelijkheden op het gebied afvalstromen en energie. Moventem heeft het panel ontwikkeld en deze Zutphense onderneming beheert het ook.

Versterken ondernemersklimaat
Wethouder Economie, Rene Sueters: “Dit college en deze raad zetten vol in op het versterken van het ondernemersklimaat. Het is een van onze speerpunten. We investeren in onze ondernemers, zowel qua geld als samenwerking."

"Businessplan De Mars is daar een mooi voorbeeld van. Samen met ondernemers zorgen we dat dit bedrijventerrein toekomst proof wordt.” Sueters vervolgt: “Maar dit college investeert ook in het contact. Meer dan ooit zoeken we het contact en gaan we in gesprek. Het panel is daar een mooie aanvulling op. We willen graag weten wat ondernemers belangrijk vinden.”