Zutphense politicus op shortlist 'beste raadslid van Nederland'

09-03-2018 Nieuws Redactie

ZUTPHEN NIEUWS – De Zutphense politieke lijsttrekker Mathijs ten Broeke wordt mogelijk verkozen tot het beste raadslid van Nederland.
Hij zit bij de laatste 12 kandidaten in een verkiezing van de Volkskrant.
“De prijs voor het beste raadslid van Nederland, is bedoeld om de schijnwerper te richten op het ambachtelijke raadswerk. Op raadsleden die er niet alleen in slagen om een goed contact te onderhouden met de achterban, maar ook echt dingen voor elkaar krijgen. Het is dus geen populariteitspoll,” aldus de Volkskrant.

Een jury heeft 12 kandidaten gekozen vanuit een shortlist van 50. Deze 50 werden geselecteerd op hoeveel steun zij online krijgen.

Mathijs ten Broeke van de SP wordt neergezet als ‘een rijzende ster die de buitenwereld mee naar de raadszaal weet te brengen’.
“Mathijs kent de problemen niet alleen van papier, maar gaat de straat op. Hij is enthousiast, boekt concrete resultaten, durft tegen de stroom in te zwemmen en is altijd in voor ludieke acties.” Aldus de krant.

Op 20 maart, de dag voor de verkiezingen, wordt een van de 12 gekozen tot beste raadslid van Nederland. Vorig jaar werd Ron Meyer (ook SP-voorzitter) gekozen.Gerelateerd