Zutphense stadscamping in Noordveen moet goed zijn voor duizenden overnachtingen

03-11-2016 Nieuws Redactie

ZUTPHEN – Een stadscamping in Zutphen op het terrein van Noordveen; dat is het plan van Zutfan!
Volgens Zutfan is de toeristenindustrie in Zutphen al jaren groeiende, zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen weten de hanzestad te vinden.

Op dit moment kent Zutphen twee hotels, enkele Bed & Breakfasts en vakantiewoningen. Zutfan ambieert daarom om een camping met onder meer een traditioneel aanbod van kampeerplaatsen (tenten, caravans en kampeerwagens), maar ook vaste tenten in verschillende comfortklasses. “Zutphen heeft geen camping maar wel twee kampeerwagenterreinen: aan de Houtwal en IJsselkade. Deze terreinen voldoen slechts beperkt aan de noden van de kampeerder die steeds veeleisender wordt”, zo staat in het plan van Zutfan. “Omdat beide terreinen op middellange termijn zullen verdwijnen en de stad beter tegemoet zou moeten komen aan de vraag van de kampeerder, is het nodig te investeren in een nieuwe kwalitatieve stadscamping.”

Zutfan hoopt in totaal een toename van meer dan 70.000 overnachtingen per jaar extra te genereren op het totaal aantal overnachtingen in de stad Zutphen.

Zutfan heeft eerder projecten gestart voor toerisme in de stad: zo rijdt er tegenwoordig een elektrisch busje rond voor toeristen.Gerelateerd