Zutphense turnster haalt met ploeg Olympische Spelen

25-10-2015 Nieuws Redactie

ZUTPHEN/GLASGOW – De Nederlandse turnsters hebben zich voor het eerst sinds 1976 zich rechtstreeks geplaatst voor de Olympische Spelen. Zij behaalde bij het WK in Glasgow de achtste plaats.

Het Nederlandse team bestond uit onder andere het Zutphense Turntalent Mara Titarsolej. De andere teamleden waren Eythora Thorsdottir, Lisa Top, Tisha Volleman, Lieke Wevers en Sanne Wevers.

Voor de Zutphense was het de eerste keer op een WK. Door vele blessures bleef ze lang onder de radar.

Haar kracht ligt in haar veelzijdigheid, zo zegt ze in het NRC Handelsbald. “Ze kan 'van alles een beetje'. De turnster van De Hazenkamp uit Nijmegen is niet uitgesproken krachtig of lenig – een allrounder dus. Vloer heeft haar uitgesproken voorkeur. Mentaal is ze sterk. Zo slaagde ze erin het plotselinge overlijden van haar vader een plek te geven.” zo schrijft de krant. De trainer roemt de 'supermooie lijnen' waarin ze turnt.

Onder leiding van bondscoach Gerben Wiersma kwam het team zaterdag tot een score van 222,354. De beste acht landen plaatsen zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.Gerelateerd