Zwembad IJsselslag preventief gesloten

13-01-2017 Nieuws Redactie

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen heeft in overleg met de GGD besloten tot het preventief en tot nader order sluiten van zwembad de IJsselslag. De provincie Gelderland is hierover geïnformeerd.
De reden voor de sluiting zijn verschillende gezondheidsklachten bij gebruikers van het wedstrijdbad die intensieve inspanning hebben geleverd. De zwemmers hadden last van hun luchtwegen en waren misselijk. De klachten zijn gemeld bij het zwembadbestuur.

Onderzoek
Er zijn naar aanleiding van de gezondheidsklachten enkele technische aanpassingen gedaan in het zwembad. Deze hebben niet geleid tot het uitblijven van nieuwe klachten. De klachten zijn voorgelegd aan de GGD. Op basis van de huidige beschikbare gegevens is niet te bepalen wat de oorzaak is van deze gezondheidsklachten.
Om de oorzaak te achterhalen en noodzakelijke maatregelen te kunnen nemen geeft de gemeente TNO opdracht om onderzoek te doen naar het gebouw, technische installaties en water-en luchtkwaliteit. Alle inspanningen zijn erop gericht om het zwembad zo snel mogelijk weer te openen.

Gevolgen
Direct gevolg van de sluiting is dat geplande zwemwedstijden, -lessen en overige activiteiten niet door kunnen gaan op deze locatie.

Samen werken aan de toekomst.
Het zwembadbestuur en de gebruikers van het zwembad zijn vanmiddag geïnformeerd over de sluiting. Zij betreuren het besluit om het zwembad preventief te sluiten maar hebben er begrip voor.
Met de betrokken partijen is afgesproken om samen hard te werken aan de toekomst van het zwembad en oplossingen te vinden voor de gebruikers van het zwembad voor de korte en lange termijn.

Meer informatie
Meer informatie over de sluiting van het zwembad kunt u vinden op de website van de gemeente (www.zutphen.nl/zwembad) en via het telefoonnummer 14 0575 (zonder kengetal). Heeft u vragen over gezondheidsklachten, belt u dan met de GGD 088 443 3000 (tijdens kantooruren).