Baudartius begint 'Natuurlokaal'

10-11-2015 Onderwijs Redactie

ZUTPHEN – Het Baudartius College begint een 'natuurlokaal' in De Kas.

“Normaal wordt biologie of natuurwetenschappen gegeven. We proberen in de onderbouw de kinderen daar wat meer mee naar buiten te krijgen. Meer proefjes, meer laten beleven.” vertelt Aart van den Berg, initiatiefnemer van het natuurlokaal.

“We kwamen in aanraking met De Kas, daar willen we een ruimte huren. Hier zijn mogelijkheden voor natuuronderzoek of veldonderzoek.”
“Het is het hart van het natuuronderzoek, met de vlindertuin erbij of een wandeling richting het ecologische stadspark.”

Kinderen krijgen in deze vorm buiten het schoolgebouw les. De eerste klas is al begonnen in De Kas. “Het gaat om klassen 1 en 2, die doen daar onderzoek naar plantjes, diertjes of water.”

Niet per se alle klassen gaan er heen. Docenten mogen zelf kiezen of ze er les geven. Daarvoor kunnen zij intekenen in een agenda. “De bedoeling is wel dat het natuurlokaal volwaardig deel uitmaakt van het lesrooster.”

Het contract met De Kas is in eerste instantie voor een jaar. Van den Berg: “Ik verwacht wel dat het uitgebreid geworden.”Gerelateerd