Baudartius College lanceert eigen app

11-09-2015 Onderwijs Redactie

ZUTPHEN - Het Baudartius College heeft een app gelanceerd. Op deze app zijn alle magazines van de school terug te vinden.

“Een groot deel van onze leerlingen werkt al met iPads, bijna alle huishoudens beschikken over een of meer tablets en de smartphone is ook niet meer weg te denken.” laat Madelon Meerbeek van het Baudartius weten. “We gaan als school met onze tijd mee en willen graag aansluiten bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT en communicatie. Een eigen app is wat ons betreft een logische stap om op met onze leerlingen, ouders, medewerkers en toekomstige brugklassers te communiceren.”

Ieder die besluit de app te installeren kan snel de verschillende schoolbladen doorkijken. Meerbeek: “De Baudartius-App is een kiosk met daarin diverse magazines die je kunt downloaden en lezen. In de loop van het schooljaar zal de App gevuld worden met publicaties. Op dit moment staat onze Schoolgids al in de app, zodat iedereen dit magazine eenvoudig kan raadplegen. Handig om bijvoorbeeld even een e-mailadres op te zoeken.”

De magazines worden ook nog gewoon gedrukt en naar de ouders toegestuurd. Daarbij zal tegelijkertijd met de gedrukte versie ook de digitale verschijnen op de app.
Het Baudartius ziet zelf ook nog meer mogelijkheden voor de toekomst: “In de loop van het schooljaar komt een interactief e-magazine in de app. Dit magazine wordt op nu ontwikkeld en is speciaal voor leerlingen uit groep 7/8 en hun ouders. Filmpjes die door leerlingen zelf gemaakt zijn, foto’s, interviews en natuurlijk heel veel leuke en nuttige informatie voor deze doelgroep.”
Zowel in de App Store (apple) als in Google Play (android) kan de app gratis gedownload worden.Gerelateerd