Baudartius gaat strijd aan met afval

10-10-2016 Onderwijs Redactie

ZUTPHEN – Het Baudartius College aan de Berkenlaan start vandaag met het gescheiden inzamelen van afval. Daarmee is de school de eerste in het werkgebied van Circulus-Berkel die aan gescheiden afvalinzameling doet.

Plastic, metalen en drankpakken worden gescheiden ingezameld. De school wordt daarin ondersteund door de gemeente Zutphen en Circulus-Berkel, die met de school een pilot starten naar gescheiden inzameling van PMD. In het gebouw, waar de onderbouw is gevestigd, zijn daarvoor 40 speciaal bestickerde containers opgesteld. Die moeten leerlingen en medewerkers het zo makkelijk mogelijk maken hun dagelijkse afval te scheiden.

Op vrijdag 7 oktober werd het programma, dat de naam BClean draagt, feestelijk afgetrapt door wethouder Coby Pennings. Zij gaf samen met een docent en leerling het startschot voor een digitale speurtocht over afval en grondstoffen, waar alle leerlingen aan mee kunnen doen. Daarna tekende zij samen met Andries Mulder (rector-bestuurder Baudartius College) en Huub Vervoorn (adjunct directeur Circulus-Berkel) het contract.

Vandaag beginnen de lessen met aandacht voor de afvalscheiding. Het Baudartius College betrekt ook de ouders bij het nieuwe beleid. Zij worden bijvoorbeeld gevraagd hun kinderen een drinkbeker en broodtrommel mee te geven in plaats van wegwerpflesjes en broodzakjes.Gerelateerd