Baudartius haalt 20.000 euro op voor Ghana

14-06-2016 Onderwijs Redactie

ZUTPHEN – Leerlingen van vijfendertig middelbare scholen zamelden samen 458.854 euro in voor goed onderwijs voor jongeren in Ghana. Het Baudartius College was een van de scholen die veel actie heeft gevoerd om het bedrag bij elkaar te krijgen en als dank een speciaal concert kreeg van Maan.  

Leerlingen Victor Hendrikse en Dymph Beker zijn in Ghana geweest. Na hun trip besloten ze samen met alle andere leerlingen van het Baudartius College actie te voeren en haalden ze tot nu toe 19.649 euro op. Met de opbrengst van de nog lopende acties erbij wordt de 20.000 euro binnenkort gehaald.

Bedankconcert
Zangeres Maan gaf woensdag 8 juni een speciaal concert om de actievoerders te bedanken. De Baudartius-leerlingen uit gymnasium 2 waren speciale gasten bij het concert,  vanwege hun grote opbrengst bij de actiedag. Een speciale rol was er voor Micha van Vught, die in zijn eentje meer dan 600 euro ophaalde bij de sponsorloop.

Betere lessen in Ghana
De opbrengst van de scholen wordt door Edukans besteed om het onderwijs in Ghana te verbeteren.
Het onderwijs in dit land is er vaak slecht aan toe. Veel kinderen ronden de basisschool niet eens af. Meisjes stoppen vaak vroegtijdig, door uithuwelijking of tienerzwangerschappen. Door het opzetten van STER-scholen zorgt Edukans ervoor dat de scholen in Ghana ook goede scholen zijn. Ook overtuigt Edukans ouders van de noodzaak van goed onderwijs voor hun kind.