Baudartius krijgt weer predicaat CultuurProfielSchool

06-01-2016 Onderwijs Redactie

ZUTPHEN – Het Baudartius College mag zich de komende vier jaar weer een erkende CultuurProfielSchool noemen. Zo heeft de De Vereniging van CultuurProfielScholen bepaald. Zij krijgen het predicaat omdat er extra aandacht is voor kunst en cultuur in de school.

Zo biedt het Baudartius leerlingen aan om naast de gewone lessen een KC-lijn (Kunst en Cultuur lijn) te doorlopen. Hierin wordt extra aandacht besteed aan cultuur en kunstvormen. Leerlingen gaan dan onder andere beeldhouwen, fotograferen of muziek componeren.

De Vereniging van CultuurProfielScholen (VCPS) is een vereniging die een bijdrage wil leveren aan de structurele inbedding en het waarborgen van de kwaliteit van kunst- en cultuureducatie bij cultuurprofielscholen in het voortgezet onderwijs. De Verenging zorgt voor kwaliteitsborging zowel landelijk alsook binnen de school.
Landelijk zijn 43 scholen geregistreerd als CultuurPorfielSchool.

Het Baudartius is de enige CultuurProfielSchool in de omgeving. De dichtstbijzijnde scholen met hetzelfde predicaat liggen in Ede, Nijmegen, Almelo, Enschede en Zwolle.Gerelateerd