Baudartiusleerlingen gaan voor recordpoging met vliegtuigen en raketten

22-03-2018 Onderwijs Redactie

ZUTPHEN ONDERWIJS - Op donderdag 29 maart gaan ruim 30 leerlingen van het Baudartius College in Zutphen de uitdaging aan om met zelf bedachte en bestuurde voertuigen vliegrecords te verbreken. Fletcher Resort-Hotel Zutphen stelt de tennishal ter beschikking om in een windvrije omgeving de meeste constante omstandigheden voor de recordpogingen te garanderen. De recordpogingen gaan daarom de boeken in als de Fletcher Resort-Hotel Zutphen AIRTIME Challenges.

De tweedejaars leerlingen uit de Natuur Leven en Technologielijn van het Baudartius College werken tijdens de prestatieweek van 26 t/m 29 maart aan de module AIRTIME. Zij gaan daarbij de uitdaging aan om met drones, (papieren) vliegtuigjes en raketten zo hoog mogelijk te vliegen en zo ver, lang, mooi of veilig mogelijk in de lucht te blijven. Niet alleen de afstand is van belang, bij een aantal challenges is de nauwkeurigheid belangrijker. Bijvoorbeeld tijdens het dronevliegen en het beschieten van bepaalde doelen met een papierraket.

De eerste drie dagen van de prestatieweek hebben de leerlingen de mogelijkheid om aan hun voertuigen te werken en de verschillende challenges te oefenen. Vanuit het Natuurlokaal bij De Kaardebol, waar alle technische voorbereidingen plaatsvinden, zijn de lanceer- en vlieglocaties goed bereikbaar.

Ready for take-off
Op donderdag 29 maart zullen de AIRTIME-deelnemers de echte uitdaging aangaan: zo ver mogelijk vliegen met papieren vliegtuigjes (met een app bestuurd), het behendigheidparcours voor Mambo-drones afleggen en lucht curling met papierraketjes. Ook wordt er op het trainingsveld van voetbalvereniging Be Quick gepoogd om zo hoog mogelijk te komen met vliegers en papier- of waterraketten.