Groene schoolpleinen

05-12-2018 Onderwijs Redactie

Meer groene schoolpleinen in Gelderland; dat is het streven van de Provincie Gelderland. Waarom? Omdat ze graag willen dat kinderen natuur kunnen beleven en ontdekken. Spelen op een groen schoolplein is avontuurlijk, uitdagend én leerzaam. Daarom is er nu een subsidieregeling voor het ontwerpen en aanleggen van een groen schoolplein.  De provincie betaald mee tot een maximum van €17.500 per schoolplein.

Subsidie voor een groen schoolplein aanvragen
Werkt u op een basisschool of middelbare school en wilt u het schoolplein groener maken? Dan kunt u subsidie aanvragen, ga daarvoor naar de subsidiepagina Groene schoolpleinen. Voor de subsidieregeling is in totaal €2 miljoen beschikbaar gesteld. De regeling loopt tot en met 2021 of tot het subsidieplafond is bereikt.  

Forum groene schoolpleinen voor tips, kennisdelen, vragen en meer
Bij het aanleggen van een groen schoolplein komt veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van financiering, het betrekken van kinderen, ouders en buurt, het maken van het ontwerp. Om u daarbij te ondersteunen, hebben ze een forum groene schoolpleinen ingericht. Op dit forum staan tips, kunt u vragen stellen en kennis delen.