Isendoorn College start met Natuurlokaal

14-04-2017 Onderwijs Redactie

ZUTPHEN/WARNSVELD – Het Isendoorn College gaat ook zijn intrek nemen in het Natuurlokaal bij de Kaardebol. Het Natuurlokaal wordt op dit moment gebruik door het Baudartius college.

“Er is daar een mooi natuurkunde en practicumlokaal”, vertelt Erwin Lutteke van het Isendoorn. “In de omgeving kan je bovendien op verschillende terreinen biologie, aardrijkskunde en geschiedenis de praktijk in.”

“Op het Isendoorn hebben we natuurlijk ook wel die lokalen, maar hier kunnen we meteen de praktijk in.” Bij de Kaardebol zit ook een archeologisch dorp, een moestuin en een vlindertuin.

Niet elke biologie- of natuurkundeles zal meteen in het Natuurlokaal gegeven worden. Dit is bedoeld voor bepaalde praktische lessen. Zowel onder- als bovenbouw kan hier gebruik van gaan maken.

“We willen hier na de meivakantie al gaan proefdraaien. Nu de lente begint en de blaadjes aan de bomen komen is dat natuurlijk heel mooi. Vanaf volgend schooljaar moet het helemaal mee gaan draaien.”

Het Baudartius gebruikt het lokaal al sinds eind 2015. Het Isendoorn gaat de lessen afstemmen met het Baudartius.Gerelateerd