Isendoorn College zamelt 1500 in voor vluchtelingen

02-10-2015 Onderwijs Redactie

ZUTPHEN - Het Isendoorn College heeft 1500 euro ingezameld voor het Rode Kruis de Graafschap te besteden aan de opvang van vluchtelingen.

Het actiecomité vluchtelingen had samen met leerlingen van het Isendoorn een actie opgezet om geld in te zamelen voor de hulp aan vluchtelingen. Daarbij werd een week lang lege flessen verzameld. Albert Heijn Warnsveld heeft het bedrag van de ruim 2000 verzamelde flessen naar boven afgerond op 1500 euro.

Gisteren werd het bedrag overhandigd aan Marieke Schriks, voorzitter van het Rode Kruis de Graafschap.“Het is fantastisch dat de leerlingen van het Isendoorn College zich zo betrokken

voelen bij de vluchtelingen en dat ze daarvoor 1500 euro bij elkaar hebben gebracht. Het Rode Kruis zal zich blijven inzetten noodhulp te verlenen en erop toezien dat het geld op een goede wijze wordt besteed.”

Ook voor de leerlingen zat er wat in. De klas die het meeste ingezameld had kon een prijs tegemoet zien. Klas 2p was de gelukkige winnaar met 504 flessen, zij mochten daarna genieten van de welverdiende prijs: een slagroomtaart.Gerelateerd