Isendoorn start met tweetalig mavo

16-10-2015 Onderwijs Redactie

ZUTPHEN – Na het tweetalig vwo en havo, start het Isendoorn College vanaf het schooljaar 2016-2017 ook met tweetalig mavo.

Arjen Haffmans, conrector van de mavo, zegt dat het een logische vervolgstap is. “We hebben de afgelopen jaren al versterkt Engels op de mavo in de vorm van de wereldklas. Daar krijgen leerlingen naast hun reguliere programma een bredere wereldoriëntatie. Nu gaan we dat verder opschroeven tot het zelfde niveau van tweetalig onderwijs zoals ook aangeboden op het havo en vwo.”
Bij tweetalig onderwijs wordt een deel van de lessen in het Engels gegeven.

“De leerlingen komen daarbij tot een hoger niveau Engels. Ze krijgen een extra diploma die Europese waarde heeft en meetelt in het portfolio richting mbo.”

Het diploma wat de leerlingen van de mavo krijgen is niet hetzelfde als het International Baccalaureate, dat afgegeven wordt voor het vwo waarmee hoger onderwijs internationaal gevolgd kan worden.

Toch is dit diploma voor het mbo ook bruikbaar. Haffmans: “Je ziet dat in het mbo ook veel verandert. Opleidingen zoals 'Hospitality' in plaats van 'toerisme' vragen steeds meer goed Engels sprekende mensen.”

Haffmans denkt dat de nieuwe opleiding aan zal slaan: “We hebben een voortraject gehad met de wereldklas. Daaruit kwam naar voren dat er vraag naar is. De wereldklas bestaat nu uit twee volle klassen ieder jaar.”

Volgend jaar begint de eerste klas. Tot die tijd is er nog werk aan de winkel. “Gisteren was de aftrap voor docenten”, vertelt Haffmans, “er moeten nog programma's ontwikkeld worden, en de docenten moeten erop getraind worden. Daar zijn we nu mee begonnen”Gerelateerd