Middelbare school leerlingen aan de slag met leegstand Zutphen

19-03-2016 Onderwijs Redactie

ZUTPHEN – In samenwerking met de gemeente Zutphen, het binnenstadsmanagement, de ondernemersvereniging, de makelaardij en de Rabobank gaan 120 leerlingen uit havo-4 en vwo-5 van het Baudartius College een (alternatief) ondernemingsplan schrijven voor een leegstaande locatie in Zutphen. Het doel is de toekomstige generatie enthousiast te maken voor hun stad, alsmede de belanghebbenden te voorzien van out of the box-ideeën en feedback van de (toekomstige) consumenten en ondernemers.

Leegstand speelt in de hele Achterhoek. Van maandag 21 tot en met donderdag 24 maart gaan de  leerlingen met dit vraagstuk aan de slag. Zij maken in groepsverband een ondernemingsplan voor zeven verschillende locaties in de binnenstad van Zutphen, waaronder het voormalige pand van Prenatal en Rabobank.

De beste groepjes presenteren hun plannen voor vertegenwoordigers van de Rabobank, binnenstadsmanagement, Baudartius College en gemeente (onder voorbehoud). Het beste idee krijgt een trofee en een oorkonde. Alle verslagen en ideeën worden beschikbaar gesteld voor de externe partijen.Gerelateerd