Onderwijs voor Zutphense vluchtelingen aan de Waterstraat

03-02-2016 Onderwijs Redactie

De Waterstraat, via Google Streetview

ZUTPHEN – Een week later dan gepland, maar de jonge vluchtelingen kunnen binnenkort toch beginnen met het volgen van onderwijs. De gemeente heeft een geschikte locatie gevonden voor de Internationale Schakelklas (ISK). Het gaat om het pand aan de Waterstraat 33.
Het pand wordt op dit moment gebruikt door het projectbureau van industrieterrein de Mars en Rivier in de stad, toezicht en handhaving en de stadsarcheologie. Zij zullen gefaseerd het pand verlaten. Het projectbureau zal daarbij als eerste vertrekken.
“Er zal gestart worden met een groep van 10 tot 15 kinderen. Dit wordt uitgebreid totdat er na de zomer waarschijnlijk acht groepen zijn met hetzelfde aantal leerlingen per groep.” aldus wethouder Patricia Withagen.

De leerlingen, afkomstig uit de noodopvang van GGNet, het AZC en de statushouders die al in Zutphen wonen via Pactum, gaan voortgezet onderwijs volgen in de ISK. De lessen worden verzorgd door alle middelbare scholen in Zutphen. De leerlingen zullen in eerste instantie vooral Nederlands leren.

“De docenten staan klaar, en de lesprogramma's zijn gereed,” aldus Withagen.

Omwonenden van het gebouw zijn per brief geïnformeerd over de komst van de ISK, ook komt er nog een inloopavond voor hen.
De Internationale Schakelklas moet per 8 februari starten. Naar verwachting kan dit pand de komende jaren dienen als schoolgebouw.

ROC pand
Het pand aan de Waterstraat is gekozen nadat de gemeente het oude ROC gebouw aan het Vispoortplein niet door zag gaan. Het ROC pand is sinds kort overgekocht door de Apeldoornse vastgoedmiljonair Willem Goudkuil. De gemeente kon echter geen overeenkomst krijgen met de nieuwe eigenaar.Gerelateerd