Prijsuitreiking Peace Posters uit Zutphen Zutphense leerlingen doen mee aan internationale wedstrijd

18-10-2018 Onderwijs Redactie

Wim van der Meij en Tiana Wilhelm jureren de inzendingen voor de Zutphense ronde van de Peace Poster Contect. (foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)

De Zutphense scholieren Nimue van de Jan Ligthartschool, Bregje van vrijeschool De Zonnewende en Bram van de John F. Kenneydschool hebben de Zutphense ronde van de wereldwijde vredesposterwedstrijd van Lions International gewonnen. Zij mogen door naar de districtsronde. Het thema van deze jaarlijkse wedstrijd is dit keer ‘aardig zijn helpt’. Een deskundige jury beoordeelde de inzendingen woensdag en maakte de winnaars bekend. Alle deelnemende posters zijn in de herfstvakantie, van 19 tot en met 28 oktober, gratis te bewonderen in het auditorium van de Musea Zutphen.

Elk jaar organiseert Lions International een wereldwijde vredesposterwedstrijd voor kinderen in de leeftijd van 11 tot 13 jaar. Lionsclub Kattenhaven heeft drie Zutphense basisscholen gevraagd met hun groepen 8 hieraan mee te doen: de Jan Ligthartschool, de JF Kennedyschool en vrijeschool De Zonnewende. Print2pack uit Vorden sponsorde het papier waarop het thema kon worden verbeeld.

Finale in Amerika

De juryleden Tiana Wilhelm, directeur van de Musea Zutphen en Wim van der Meij, kunstenaar, selecteerden op elke school een top drie. De nummers één gaan door naar de districtsronde waarna de nationale ronde en uiteindelijk de internationale finale in Amerika volgen.
De andere winnaars waren op de Jan Lighthartschool Christiaan en Jara, op de Zonnewende Jesper en Linde en op de John F. Kennedyschool Stijn en Jill.

Ook meedoen?

Scholen die belangstelling hebben om ook met groep 8 mee te doen aan de wedstrijd in 2019 kunnen contact opnemen met zutphenkattenhaven@lions.nl.